Rodinný statek Kandlwaalhof si sám zpracovává svou produkci z města Laas v Jižním Tyrolsku (Itálie)

Statek Kandlwaalhof bylo původně klasické hospodářství s poli, loukami a dobytkem. Když se v padesátých letech minulého století v údolí začala intenzivně pěstovat jablka, přešla na něj i rodina Luggin. Roční produkce statku je okolo 300 tun jablek. Současný majitel Karl Luggin ovšem nechtěl být závislý na značně kolísající výkupní ceně jablek a tak se rozhodl, že celou svou produkci bude sám zpracovávat. Začal sušením a moštováním, později přešel na octování a cider a posledním rozšířením je vlastní hořčice (semena bere od pěstitele z horního Vinschgau blízko jezera Reschensee) a jablečné balsamico. Sušené ovoce Luggin je sušeno šetrnou technologií chladným vzduchem a zachovává si tak všechny své senzorické a výživové hodnoty. Karl Luggin je jedním z mála držitelů licence na pěstování klubové odrůdy jablek weirouge s červenou dužinou (jediný v Jižním Tyrolsku). Veškerá produkce statku je v kvalitě bio. Výroba probíhá přímo na statku výhradně ručně a návštěvníkům majitel rád vše ukáže. Není bezvýznamné, že Karl Luggin se věnuje i sociální pomoci. Při výrobě nárazově pomáhají (samozřejmě za běžnou mzdu) mentálně postižení a do výrobků jejich chráněné dílny (dřevěné bedničky, košíky), které si od sdružení kupuje, jsou baleny dárkové balíčky, které si zákazníci objednávají.

Luggin Kandlwaalhof - Laas


Košík  

Žiadne produkty

Poštovné 0,00 Kč
Spolu 0,00 Kč

Košík Pokladňa

Nové produkty

Žiadne nové produkty

Odber noviniek