Rodinný statek rodiny Staudnerových v Sarntheinu v Jižním Tyrolsku (Itálie)

Selská sýrárna - Hofkäserei Obergurschner

Sýrárna ve statku Obergurschnerhof v Sarntheinu leží na jižním slunečném svahu v nadmořské výšce 1264 m. Produkce se skládá z celkem 5 druhů sýrů s bylinkami, 2 druhů horského sýra a 1 sýra s modrou plísní. Všechny jsou vyráběny z nepasterizovaného syrového kravského podle starých selských receptur. Sýry zrají na čistém alpském vzduchu údolí Sarntal.

Mléko se ohřívá na stanovenou teplotu a je promícháno s bakteriemi a syřidlem. Sýrová sraženina je oddělena od syrovátky a naplněna do forem. Potom jsou sýry dochuceny popř. naočkovány ušlechtilou plísní. První zrání probíhá ve slané vodní lázni a poté se ukládají do zracího sklepa. Všechny sýry jsou vyráběny podle hygienických norem a bez použití umělých barviv, dochucovadel nebo konzervantů.


Košík  

Žádné zboží

Poštovné 0,00 Kč
Celkem 0,00 Kč

Košík K pokladně

Novinky

Momentálně nejsou žádné novinky

Newsletter