Suroviny na 4 porce:
250 g čisté dužniny z dýně hokkaidó (poddruh muškátová)
125 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 g másla
25 g hladké mouky
250 ml drůbežího vývaru
250 ml mléka
250 ml smetany
štýrský dýňový olej Zachenegger
dýňová semínka, sůl, bílý pepř (lze použít i muškátový oříšek)

Dýňová polévka

Postup: Dýni a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme nahrubo. Opatrně a pozvolna opečeme na rozehřátém másle dozlatova zhruba 15 minut a zasypeme moukou, ještě chvilku restujeme a následně zalijeme vývarem s mlékem. Vaříme do změknutí zhruba 50 minut. Poté rozmixujeme dohladka a přilijeme smetanu, provaříme deset minut a osolíme a opepříme. Chceme-li polévku hustší, zahustíme ji světlou máslovou jíškou. Na závěr na talíř přidáme trošku našlehané šlehačky, pár kapek zeleného dýňového oleje a čerstvě upražená dýňová semínka.

 

Recept připravil Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole Praha


Košík  

Žádné zboží

Poštovné 0,00 Kč
Celkem 0,00 Kč

Košík K pokladně

Novinky

Momentálně nejsou žádné novinky

Newsletter