Jihotyrolské rizoto se speckem a jablky

Doba přípravy 20 minut, pro 1 osobu

Suroviny:
160 g rýže na rizoto (carnaroli, vialone nano)
60 g cibule nebo šalotky
20 ml olivového oleje
1⁄2 l zeleninového nebo hovězího vývaru
1⁄2 l jablečné šťávy
1⁄2 l jihotyrolského bílého vína zredukovaného na 50 ml (Weißburgunder nebo Tramin)
1 jihotyrolské jablko oloupané a nakrájené na kostičky (např. odrůdy Morgenduft)
80 g jihotyrolského specku Rinner nakrájeného na kostky a lehce orestovaného
100 g mladého pórku, nakrájeného na jemné nudličky
80 g másla
40 g nastrouhaného zralého jihotyrolského sýra typu Bergkäse (lze nahradit parmezánem)
sůl a pepř

risotto

Příprava:
Cibuli nebo šalotku najemno nakrájíme a necháme na olivovém oleji v rendlíku nebo hrnci zesklovatět do mírně zlatavé barvy. Přidejte rýži a krátce restujte. Zalijte zredukovaným bílým vínem, jablečnu šťávou a trochou vývaru a nechte za stálého míchání dusit. Průběžně dolévejte vývarem. Po cca. 17 minutách, když je rýže udělaná "na skus" přidejte speck, kostky jablka, nastrouhaný sýr a máslo a krátce promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

Dva tipy pro zesílení chutí :
1. Kůži ze specku nevyhazujte a povařte ji a nechte louhovat ve vývaru.
2. Rizoto servírujte s najemno nakrájeným speckem a jablkem.


Košík  

Žádné zboží

Poštovné 0,00 Kč
Celkem 0,00 Kč

Košík K pokladně

Novinky

Momentálně nejsou žádné novinky

Newsletter